Toon je karakter

 

(Her) ken je zelf in contact met de ander

Het volgen van deze 3 daagse workshop karakterstructuren en het ervaren van de aanwezigheid van deze structuren in jezelf, helpt als je therapeut/ docent/hulpverlener om je cliënten sneller te begrijpen en… te ondersteunen.

Dit is een praktische, ervaringsgerichte training waarbij je oefeningen en tips meeneemt voor de dagelijkse praktijk.

De kennis over deze structuren die Wilhelm Reich heeft getypeerd en beschreven helpt mij om bij een intake al te zien en te snappen waar de behoeften en de valkuilen van een cliënt liggen.

De kunst is om het accent op de kwaliteiten van de structuren te leggen, die te laten ontdekken en daar de aandacht op te vestigen en vrij te maken.

Al deze structuren zijn aangelegd vanaf de conceptie tot en met het 5e jaar en afhankelijk van de ontwikkelingen en situaties die het kind door en meemaakt, manifesteert een structuur in meer of mindere mate.

Reich zegt dat dat 2 van de 5 structuren prominenter zichtbaar zijn ook in het lichaam. Soms heel zichtbaar soms door een andere structuur gecamoufleerd.

Ik vind het nog steeds een verrijking in mijn leven om met deze structuren kennis gemaakt te hebben en niet in de laatste plaats om mezelf beter te snappen. Waarom doe ik wat ik doe, waarom voel ik wat ik voel en waarom creëer ik gemakkelijk dezelfde content. Juist die ik zelf niet meer wil, blijft terugkeren als ik me onvoldoende bewust ben hoe invloedrijk deze structuren zijn in mijn leven en daardoor in mijn voorkomen en handelen.

Wil jij ervaren hoe deze structuren voelen en weten welke structuren jij hoofdzakelijk leeft, kom dat dan ervaren in deze training. Ook aan te raden voor studenten van onze opleidingen. Ben je student elders en wil je ook deze training volgen neem dan even contact met ons op.

Aanmelden kan via de site en of via info@academ.nl

Hartelijke groet Astrid Wols

Praktische details

Data                  : Op 4, 5 en 6 april vindt deze training nu plaats en kost € 375.
Early birds die aanmelden en betalen voor 15 februari betalen € 325.
Aanmelden       : uiterlijk voor 15 maart 2020.

 

Schrijf je hieronder in:

Er zijn op dit moment geen evenementen gepland

[/spb_text_block]

Korte uitleg van de 5 structuren

Schizoïde structuur:
Deze structuur kenmerkt zich o.a. door veel angst, weinig lichaamsgevoel, koude voeten, stijve gewrichten, het gevoel niet waardevol te zijn, niet op aarde willen of kunnen zijn, grote hang naar het spirituele, energie zit hoog in het lichaam, moeite met diep menselijk contact, grote creativiteit, zelf beeld en eigenwaarde is laag waardoor je vaak het gevoel hebt je staande te moeten houden, humor.

Orale structuur:
Deze structuur kenmerkt zich o.a. door het gevoel afgewezen te worden, weinig vertrouwen in jezelf, moeite met contact maken met je hart, het gevoel hebben altijd te kort te hebben, zwak spierstelsel, overspanning in onderrug, benen stijf en knieën op slot, het gevoel dat je het niet alleen kunt, gevoelens van jaloezie, gevoelig voor verslavingen, diep gevoel van onzekerheid, stemmingswisselingen, verbaal sterk, goed luistervermogen, sterke intuitie.

Psychopatische structuur:
Deze structuur kenmerkt zich o.a. door je groter voordoen dan dat je bent, moeite met vertrouwen van jezelf en van anderen,  altijd alert, contact maken met je hart is lastig, grote daadkracht, kent de kunst van het verleiden, prestatiedrang, onderdrukking van je angst, je beter voor doen dan dat je bent, niet kunnen ontspannen, blokkade in nek, hals en schouders, leven op wilskracht, behoefte aan erkenning, controle willen uitoefenen, geen hulp willen/kunnen vragen, durft risico’s te nemen, joviaal, wilt graag winnen.

Masochistische structuur:
Deze structuur kenmerkt zich door o.a door stagnatie in zelfexpressie, gevangen in je zelf, geen nee kunnen zeggen, je aanpassen aan de ander, zwaarte voelt vertrouwd, niet kunnen genieten, groot schuldgevoel, opgeblazen romp rondom maaggebied, weinig nek, gewrichtsklachten, kaakklem, aangepast gedrag, angst voor de vrijheid, opgekropte boosheid, geeft geen grenzen aan, loyale harde werkers.

Rigide structuur:
Deze structuur kenmerkt zich o.a. door moeite met intimiteit in relaties, angst om niet te voldoen, moeite hebben met voelen, grote angst om gekwetst te worden, ambitieus, lichamelijk contact/aanraking is ongemakkelijk, overgevoelige huid, grote spanning in de grote spieren, rechte stijve rug, het idee dat je overgeven gevaarlijk is en bang om gekwetst te worden als je je echt laat zien.