Toon je karakter

Masterclass 5 karakterstructuren voor therapeuten

Academ biedt voor studenten in de Psycho- Energetische en de Medische Qigong therapeutenopleiding een 5 daagse cyclus aan met de 5 karakterstructuren volgens Wilhelm Reich.

Deze cyclus is ook voor gediplomeerd therapeuten in medische en paramedische sector aan te raden aangezien deze structuren ook fysiek zichtbaar zijn en je inzichten krijgt in gedrag en (zorg) behoefte van je cliënt.

Daarnaast krijg je advies en tips hoe je een cliënt kunt ondersteunen als hij /zij  de effecten van de structuur wil verkleinen omdat het een te dominante plek in zijn/haar leven inneemt.

De namen van deze structuren leveren vaak weerstand op omdat we ze in de GGZ en in ons woordgebruik al hanteren met een andere betekenis dan dat Reich ze heeft bedacht. Namelijk de schizoïde, Orale, psychopathische, masochistische en Rigide karakterstructuur.

Laat je hier niet door afschrikken en kom vol nieuwsgierigheid bij ons binnen.

De blauwdruk van de mens  laat zich voelen en zien in het fysieke lichaam. Een mens ontwikkelt in de eerste 5 jaren zijn structuren in meer of mindere mate door effecten van de wijze waarop men verzorgt/ondersteunt is door zijn opvoeders. Hierbij ontstaan, hoe liefdevol of goed bedoelt ook, blokkades die zichtbaar zijn in het fysieke lijf maar ook emoties en gedachtes beïnvloeden.

Bevrijding of transformatie van een structuur kan pas komen als je inziet dat deze niet teweeg is gebracht door ouders/ verzorgers maar vooral de fysieke en psychische uitdrukking van jouw pad/karma.

Structuren zijn oud maar wat jij ermee doet, hoe je ze (be)leeft zijn nieuw!!

In een structuur ligt wie je bent verpakt en de kunst is ze uit te pakken, te omarmen en de kwaliteiten te gaan leven in plaats van de valkuilen. Eigenlijk is het je leermateriaal op aarde om te ontdekken wie je bent, je te kunnen onderscheiden, te kunnen groeien.

Men heeft 5 structuren, ook wel oertypes genoemd, maar we leven als mens niet 1 structuur. De mens heeft alle structuren ontwikkeld. Vaak zijn  twee hoofdlagen zichtbaar en bestaan er natuurlijk verschillende mengvormen.

Schrijf je in en er is een aantrekkelijke korting als je alle structuren doorloopt. Wij adviseren de gehele cyclus dat geeft een totaal beeld.

En… vergis je niet je ontdekt ook je eigen structuren!

Mooi om te zien hoe je daardoor soms verhaakt met een cliënt die dezelfde structuur leeft. En leuker nog hoe leef je de positieve kenmerken van de structuur. Ze hebben alle 5 hun kwaliteiten

Tot oktober, hartelijke groet Astrid

Praktische details

Data                  :
20 okt ’19 – Schizoïde
24 nov ’19 – Oraal
12 jan ‘ 20 – Psychopathie
16 febr ’20 – Masochist
15 maart ’20 – Rigide
Tijd                   :
10 – 17.00 uur
Prijs                  :
€ 115,- per dag
€ 500,- voor alle 5 dagen

Schrijf je hieronder in:

okt 20

Toon je karakter – Schizoïde

20 oktober @ 10:00 - 17:00
okt 20

Toon je karakter – 5x

20 oktober 2019 @ 10:00 - 15 maart 2020 @ 17:00
nov 24

Toon je karakter – Oraal

24 november @ 10:00 - 17:00
jan 12

Toon je karakter – Psychopathie

12 januari 2020 @ 10:00 - 17:00
feb 16

Toon je karakter – Masochist

16 februari 2020 @ 10:00 - 17:00
mrt 15

Toon je karakter – Rigide

15 maart 2020 @ 10:00 - 17:00

Korte uitleg van de 5 structuren

Schizoïde structuur:
Deze structuur kenmerkt zich o.a. door veel angst, weinig lichaamsgevoel, koude voeten, stijve gewrichten, het gevoel niet waardevol te zijn, niet op aarde willen of kunnen zijn, grote hang naar het spirituele, energie zit hoog in het lichaam, moeite met diep menselijk contact, grote creativiteit, zelf beeld en eigenwaarde is laag waardoor je vaak het gevoel hebt je staande te moeten houden, humor.

Orale structuur:
Deze structuur kenmerkt zich o.a. door het gevoel afgewezen te worden, weinig vertrouwen in jezelf, moeite met contact maken met je hart, het gevoel hebben altijd te kort te hebben, zwak spierstelsel, overspanning in onderrug, benen stijf en knieën op slot, het gevoel dat je het niet alleen kunt, gevoelens van jaloezie, gevoelig voor verslavingen, diep gevoel van onzekerheid, stemmingswisselingen, verbaal sterk, goed luistervermogen, sterke intuitie.

Psychopatische structuur:
Deze structuur kenmerkt zich o.a. door je groter voordoen dan dat je bent, moeite met vertrouwen van jezelf en van anderen,  altijd alert, contact maken met je hart is lastig, grote daadkracht, kent de kunst van het verleiden, prestatiedrang, onderdrukking van je angst, je beter voor doen dan dat je bent, niet kunnen ontspannen, blokkade in nek, hals en schouders, leven op wilskracht, behoefte aan erkenning, controle willen uitoefenen, geen hulp willen/kunnen vragen, durft risico’s te nemen, joviaal, wilt graag winnen.

Masochistische structuur:
Deze structuur kenmerkt zich door o.a door stagnatie in zelfexpressie, gevangen in je zelf, geen nee kunnen zeggen, je aanpassen aan de ander, zwaarte voelt vertrouwd, niet kunnen genieten, groot schuldgevoel, opgeblazen romp rondom maaggebied, weinig nek, gewrichtsklachten, kaakklem, aangepast gedrag, angst voor de vrijheid, opgekropte boosheid, geeft geen grenzen aan, loyale harde werkers.

Rigide structuur:
Deze structuur kenmerkt zich o.a. door moeite met intimiteit in relaties, angst om niet te voldoen, moeite hebben met voelen, grote angst om gekwetst te worden, ambitieus, lichamelijk contact/aanraking is ongemakkelijk, overgevoelige huid, grote spanning in de grote spieren, rechte stijve rug, het idee dat je overgeven gevaarlijk is en bang om gekwetst te worden als je je echt laat zien.