Last van de wintermaanden?

De donkere dagen, zorgen er wel eens voor dat je je wat minder lekker in je vel voelt zitten.
Vaak ga je in deze periode in het donker naar je werk en kom je in het donker terug. We zeggen dat de mens een lichtwezen is. We hebben dus nood aan licht en in de winterdagen krijgen we minder licht. Hierdoor is het begrijpelijk dat je je dan wat somber zou gaan voelen.

Hoeft dit dan echt? Is het een onoverkombaar iets?

Nee!

Zoals er in de Chinese filosofie en dus ook in de medische Qigong naar gekeken wordt, kunnen we met oefeningen hier veel aan doen. We kunnen met de Qigong oefeningen werken met het universele licht.
Dit is het licht dat zich in ons bevindt. En door middel van ademwerk en visualisaties, die ook onderdeel zijn van de medische Qigong, verspreiden we dit opnieuw in ons lichaam.
De meridianen, dit zijn de energiebanen in ons lichaam, hebben ook invloed op onze energie en welzijn. Zit er een verstoring / blokkade in een meridiaan, dan kan er ook somberte/depressie ontstaan.
De qigong oefeningen helpen om de blokkade/verstoring op te ruimen, om weer doorgang te creëren, waardoor er het licht en energie kan doorstromen. Hierdoor zul je je beter gaan voelen.

Goede voeding is hierbij ook een belangrijk onderdeel. De Chinese 5 elementen leer, gaat uit van gebalanceerde maaltijden, die elk orgaan in het lichaam voedt. Groenten bijvoorbeeld dragen ook (universele) licht, en zijn daarom ook erg belangrijk in herstel van depressie, sombere gedachtes en laag energieniveau.

Wil jij van je sombere gedachtes af? Wil jij het licht, ook in de winter, in jou laten schijnen?

Lees dan verder voor meer achtergrondinformatie, dagelijks praktische oefeningen uitgeschreven om direct verlichting te ervaren en met recepten gebaseerd op de 5 elementenleer. Laat dit het zetje zijn die je nodig hebt om je eigen herstel te ondersteunen, met het boek Medische Qigong & depressie.

Succes
Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Linda, info@academ.nl

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *