Hoe blij maakt jouw werk je?

Het is belangrijk om regelmatig te kijken en te voelen of het werk wat je doet je nog blij maakt. Vervult het nog steeds jouw verwachtingen? Wat voor jou zinvol is, er toe doet. Waar je graag over praat en naartoe gaat. Misschien vind je het ook van belang dat je met je werk een bijdrage levert aan de wereld. Dit kan gaan om het verbeteren van het milieu. Een gezonder klimaat voor jezelf en de generaties na jou. In de gezondheidszorg of het onderwijs of misschien wel het begeleiden of willen gaan begeleiden van mensen.

Binnen de zorg werken?

Als hulpverlener of therapeut. In andere culturen zijn dat vaak de wijze vrouwen en mannen in een stam. En in onze cultuur waren dat vroeger de grootouders. Zij hebben door hun ervaringen levenswijsheid verzameld die ze door kunnen geven aan de generaties na hen. Onze ouderen leven minder dan vroeger dichtbij hun stamgezin (thuis met zorg of in verpleeghuizen). Waardoor de overdracht minder organisch verloopt. Ook speelde de kerkgemeenschap een grotere rol dan nu om je vragen te kunnen stellen.

Hoe wij jou hierin kunnen opleiden

Veel levensvragen ook wel knelpunten in de fysieke of mentale gezondheid komen, naast de reguliere gezondheidszorg, ook bij complementaire hulpverleners terecht. In Academ kun je opgeleid worden tot therapeut. Er zijn 2 opleidingen hieraan verbonden. De opleiding tot therapeut in de Medische Qigong en tot Psycho-energetisch therapeut.

In Academ komen meerdere stromingen bij elkaar. Het zijn mede de Oosterse en vooral de grondbeginselen van de Chinese Geneeskunde, die de visie en de werkwijze bepalen.

We gaan er vanuit dat alles energie is en dat daar waar energie niet stroomt en stagnaties optreden, die zich fysiek en mentaal uiten.

Het eerste jaar van de opleiding tot energetisch therapeut, is het verdiepingsjaar. Dus als het je bevalt, kun je doorstromen naar het 2e jaar.

Startend vanuit jouw individuele leervraag, een jaar om te werken aan jou. Dit doen we via verschillende methodieken. Deze worden ook ook in de opleiding aangeleerd om zelf te gaan inzetten met cliënten. Onder andere verbonden ademhalen, systemisch werk/opstellingen en Voice Dialogue.

Naast de tools zullen er ook veel weekenden proceswerk inzitten. Je maakt er kennis met de 5 elementen: Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Deze elementen zijn gekoppeld aan onze organen en werken nauw samen. Als er in die samenwerking iets stagneert ervaar je daarvan problemen. Dit kan variëren van ontstekingen, piekeren, hartklachten, hoofdpijnen tot niet weten wat je wilt in je baan, je relatie of je leven. Eigenlijk gaat alles om de balans.

Daarnaast worden de 5 karakterstructuren volgens Reich behandeld waardoor je jezelf beter leert kennen en vooral snappen. Het gaat in deze opleiding over zelfinzicht, compassie en daarna het DOEN.

Inzicht alleen is voeding voor de mind. Gedragsveranderingen daarentegen geven ruimte en lucht aan oude vastgezette of ingesleten patronen.

Kortom de Verdieping is het voorportaal van een eventuele carrière switch. Regelmatig kiezen deelnemers ervoor dit Verdiepingsjaar meerdere malen te doen. Ze willen geen therapeut worden maar wel blijven doorgaan met zichzelf ontdekken en hun levenskwaliteit te verbeteren.

Alles is mogelijk als je jezelf de mogelijkheid geeft om te starten en dan zien we je graag in Academ.

Zin in een introductiedag? Dat kan op 15 september, meer info zie verder op de website.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *