[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Geschreven door: Linda Bijtebier

Loop jij ook soms eens vast in je dagelijkse leven?

Het idee of het gevoel dat je je heel klein voelt, dat je er eigenlijk niet toe doet. Je voelt je onbelangrijk. Je bent de richting kwijt in jouw leven en je weet niet meer welk pad je te bewandelen hebt.

Vaak loop je tegen aspecten van jezelf aan die je eigenlijk belemmeren of die je zelf niet kan veranderen.

Het kan zijn dat je de neiging hebt altijd maar te willen doorgaan, zonder stoppen. Jezelf op de laatste plaats stellen om andere tevreden te kunnen maken.

Hoogst waarschijnlijk heb je deze patronen ontwikkeld tijdens je kindertijd, om jezelf te beschermen.

Het gebeurt soms door hele kleine gebeurtenissen, zoals een ouder of opvoeder die even geen tijd heeft om naar jouw mooie tekening te kijken. Als zo’n situatie zich regelmatig herhaalt kan het ertoe leiden dat je het gevoel krijgt onbelangrijk te zijn.

Om jezelf te beschermen toon je geen tekeningen meer. Wel ga je hard je best doen om op andere manieren gezien te worden door bijvoorbeeld te helpen met huishoudelijke taken.

Als volwassene kan dit patroon je in de weg zitten. Misschien snak je wel naar ruimte voor jezelf. Of zou je jezelf wel belangrijk willen vinden, gewoon om wie je bent.

Misschien sta je nu wel op een kruispunt in je leven. Een kruispunt om de transformatie van je kind naar je volwassene door te laten gaan. Van je overleven naar je leven.

Een transformatie van pijn naar liefde, geluk en groei.

Acceptatie van de pijn.

De pijn op zich is geen probleem. Pijn is groei.

Het is net het gevecht met de pijn die het lastig maakt. Eens we de pijn kunnen omarmen en accepteren, dan kan die tegelijk smelten. Hierdoor ontwikkelen we in ons bewustzijn.

We voelen waarover het gaat en zetten heel bewust onze stappen.

Herken jij jezelf hierin? Ben je ook zoekende op jouw pad?

Of weet je het allemaal niet meer?

Dan is de Intensiv training wel iets voor jou.

Academ verzorgt al jaren met succes de innerlijk kind trainingen 2 keer per jaar met de – Zomerintensiv en – Winterintensiv, met elke keer een ander thema

 

 

[/spb_text_block]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *