[spb_column col_sm=”9″ padding_horizontal=”0″ width=”3/4″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Geschreven door: Linda Bijtebier

Loop jij ook wel eens aan tegen irritatie en frustratie?

Hoe vaak hebben we niet het gevoel van frustratie, een ongemak in jou waarbij je voelt dat er spanning optreedt.
Spanning in je spieren, onrust, misschien een ongemakkelijk gevoel in je buik, misschien voel je wel energie stijgen naar je hoofd, misschien heb je wel de neiging om boos te worden, of voel je irritatie, frustratie, boosheid of woede.

Allemaal dezelfde familie

Waarom kan de één zoveel makkelijker met die emotie omgaan dan de ander.
Heb jij in jouw kindertijd geleerd dat je je emoties mag uiten en boos mag zijn als je je boos voelt? Ja? Dat je over de grond mag rollen en mag schreeuwen? Of hard met de deuren mag slaan.
Als je dit herkent heb je waarschijnlijk minder last van frustratie dan iemand die dat vroeger niet mocht. Want als je uit een gezin komt waar boosheid geen ruimte kreeg, waar je eigenlijk direct het deksel op de neus kreeg als je je emoties toonde, waar je moest zwijgen en stil zijn en maar moest luisteren en mooi braaf zijn, dan is de kans groot dat je nog steeds jouw frustratie binnenhoudt.

En wat gebeurt er dan?

De energetische functie van je lever is onder andere zorgen voor een vrije flow van de energie in jouw lichaam, zodat er geen vermoeidheid en pijnklachten naar boven komen en jij flexibel door het leven kan gaan.

Irritatie, frustratie, boosheid zijn allemaal emoties die gekoppeld zijn aan de energie van je lever. Ingehouden irritaties uit je kindertijd, jeugd of als je ouder bent belasten de energie van je lever. Door deze emoties wordt het moeilijker voor je lever om de energie in je lichaam in beweging te houden.
De energie van je lever is dus belangrijk om gemakkelijker door het leven te gaan.
Een goed werkende lever energie zorgt ervoor dat je ’s morgens als je wakker wordt zonder klachten van stramheid je bed uit kan stappen en niet het gevoel hebt dat je als een 80 of 90-jarige je bed uitkomt ook al ben je misschien net 40. Een 80 jarige met een goeie leverenergie zal daar trouwen nog steeds geen last van hebben.

Heb je wel last van al deze klachten dan kan het zomaar zijn dat je veel opgekropte emoties hebt. Veel spanning vasthoudt. Je hiervan bewust zijn is echter heel belangrijk. Want misschien heb je nog nooit gehoord over energie van je lever en weet je helemaal niet wat dat met je doet? En als je het niet weet, weet je ook niet wanneer het niet goed zit in je lichaam omdat je niet weet wat normaal is om te voelen.
Misschien ben je je er wel bewust van dat je heel gemakkelijk dingen ‘herkauwt’. Dat je ze maar niet los kunt laten. Dat het constant in je hoofd aan het malen is, waardoor er spanning in je lichaam zit, je je van binnen onrustig voelt en je sneller gaat ademen. Met andere woorden dat er misschien toch wat lichte frustratie of irritatie is. Misschien ben jij een persoon die als je naar het nieuws op de televisie kijkt je daarover opwindt en boos wordt omdat je het er niet mee eens bent.
Dat je die emoties voelt gaat dan niet over wat er in de wereld gebeurt, maar wat jou raakt. Je wordt geraakt door wat je in je buitenwereld ziet. En je kan dit niet zomaar door je heen laten gaan. Er ontstaat irritatie. Misschien word je boos of je raakt gefrustreerd omwille van alles wat er om je heen gebeurt. Ook dit is een signaal dat er ergens in jou een opgekropte emotie zit, een irritatie of een frustratie.

Is het belangrijk om te weten waar dit vandaan komt? Helemaal niet. Het is wel belangrijk om deze emoties te durven voelen, om ze als het ware te omarmen en ze niet buiten jou te projecteren op een ander. Het is belangrijk om in stilte de frustratie in jou te voelen. De frustratie is namelijk een pijn uit je kindertijd.
Het is niet belangrijk om te weten waarover het gaat. Het is wel belangrijk om te weten dat ze van jou zijn en dat het een pijn is die jouw aandacht vraagt en gezien wil worden. Een pijn van het kind in jou die gehoord wil worden.
Als jij het lef hebt om er echt voor te gaan zitten en durft te gaan voelen, dan kan het zomaar zijn dat de frustratie minder wordt. Het kan ook zijn dat het te spannend is en te moeilijk om zomaar naar die emotie te gaan omdat je eigenlijk bang bent dat je dan misschien wel alles kort en klein gaat slaan of dat je de emotie niet de baas kan. Als je daarom de confrontatie maar niet aangaat, weet dan dat je in dergelijke gevallen onder begeleiding heel veel kunt bereiken. Academ biedt deze begeleiding.

Wat zijn de voordelen van je irritaties omarmen?

Je zult merken dat als je met jouw irritaties aan de slag gaat je je vitaler gaat voelen. Je gaat beweeglijker worden. Je gaat meer zin krijgen in het leven.
Je kunt gemakkelijker naar de buitenwereld kijken zonder er last van te hebben. Met andere woorden je kunt de dingen laten waar ze horen zonder jezelf erop te projecteren.

Word je daar niet blij van?

Ik hoor je al denken: “Ja hier word ik blij van, maar dat lukt mij nooit in mijn eentje.” En dat snap ik ook. Er is inderdaad veel lef voor nodig om deze oude pijnlijke emoties te omarmen en te durven gaan voelen. Gemakshalve blijft de mens het gemakkelijkst hangen in de comfortzone. Alleen dan kom je er nooit uit. In je comfortzone blijven zitten betekent meestal onderdrukken of overleven met alle onderdrukte emoties. Lef hebben is eigenlijk het begin van écht gaan leven.

De volgende meditatie kan je helpen om je een stukje te bevrijden van je opgekropte irritatie.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Ga deze oefening eens dagelijks 10 minuutjes doen en kijk wat je ervaart.

Dit is de eerste stap naar je ware leven. Ben jij er klaar voor om écht te gaan leven?
Durf jij jouw irritatie in de ogen te kijken en te omarmen?
Laat het ons weten

[/spb_text_block] [/spb_column]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *