[spb_column col_sm=”9″ padding_horizontal=”0″ width=”3/4″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Geschreven door: Linda Bijtebier

Laat het leven dat je verdient stromen met Qi Gong

Wil jij ook sporten, maar dan zonder blessures? Wil je wel sporten, maar niet zwoegen en zweten of een uitputtingsslag met jezelf aangaan? Dan is Qi Gong misschien een sport voor jou.

Wie wordt hier nou niet blij van?

Qi Gong is een zachte manier van sporten, waarbij je alsmaar meer energie opbouwt. Een sport, waarvan je gezonder en vitaler wordt en die je tegelijkertijd laat ontspannen tot op een diep niveau. Een sport, die je thuis kunt doen, die niet veel hoeft te kosten en een sport waarbij je alleen jezelf nodig hebt.

Hoe werkt het?

Qi Gong is een bewegingsleer die ervoor zorgt dat je energie goed blijft stromen. Op die manier krijgen blokkades geen kans. Blokkades zijn ophopingen van energie. Door foutieve beweging kan er een soort knoop in je energie ontstaan. Daarnaast kunnen ook spanning en stress je lichaam verstarren.

Denk maar eens terug aan een stress moment in je verleden. Wat gebeurde er toen? Je gaat oppervlakkiger ademen, je spieren spannen zich aan, er komt verstijving en de energiestroom stagneert.

Je kunt het vergelijken met een rivier. Als je stenen gooit in een stromende rivier dan gaat het water minder stromen en op sommige plekken stroomt het zelfs helemaal niet meer. Het gevolg hiervan is vies en stinkend water. Als je dan bedenkt dat ons lichaam voor 75 procent uit water bestaat, kun je je misschien voorstellen wat er gebeurt wanneer de stroom in jouw lichaam geblokkeerd is. Als daar stenen (blokkades) in komen gebeurt er hetzelfde als in die mooi stromende rivier. De stroom komt tot stilstand en er ontstaat vervuiling en stinkend water, waardoor je last kunt krijgen van allerlei lichamelijke klachten.

Wat zijn die blokkades?

Wat zijn die stenen die in je lichaam terecht zijn gekomen? Dat kan bijvoorbeeld de hardheid van jezelf naar jezelf zijn. Of de omgeving die op jou projecteert. De prestatiedruk, die te hoog is waardoor je steeds meer op je tenen gaat lopen – met alle fysieke gevolgen van dien.

Probeer maar eens een hele dag letterlijk op je tenen te lopen en kijk dan eens waar je dat in je lichaam voelt en waar klachten ontstaan. Merk je hoe lastig dit is?

In je dagelijkse leven doe je dit elke dag, maar dan onbewust. Bijvoorbeeld omdat je de lat hoog legt en steeds maar doorgaat. Door dat steeds maar weer moeten, moeten, moeten van jezelf.

Later pas klachten

Dit ontstaat al in de kindertijd. Ook op kinderen wordt steeds meer druk gelegd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat kinderen steeds meer last krijgen van rugklachten. Ze voelen zich niet meer gedragen.

Als je kijkt wat er allemaal op de schoudertjes van die kleintjes gelegd wordt dan is het logisch dat dat niet zo door kan gaan zonder dat ze daar last van krijgen. Kinderen krijgen nauwelijks meer de kans om kind te zijn. Ze worden al heel jong gezien en behandeld als kleine volwassenen. En dan schrikken ze als ze later als volwassene allerlei klachten krijgen en ontdekken dat dat komt omdat ze hun kindstuk nog moeten gaan uitwerken en uitleven.

Zo jong mogelijk beginnen

Ook voor de allerkleinsten is Qi Gong een weg naar meer ontspanning. Naar opgroeien met meer bewustzijn. Onder andere over hun adem, hun organen en hoe ze daar zo liefdevol mogelijk mee om kunnen gaan.

Hoe jonger je bewustzijn over je lichaam en geest groeit hoe vitaler je oud zult worden en hoe makkelijker het voor je wordt om je passie te leven en het werk te vinden wat je echt voldoening geeft, waardoor je als een blij mens door het leven kan gaan.

Goed voor de maatschappij

Wanneer mensen blijer door het leven gaan, zal er een meer ontspannen sfeer in de maatschappij ontstaan. Wanneer het werk wordt gedaan door blije en tevreden mensen zal de economie ook beter gaan stromen. Wie wil daar niet naartoe leven?

Dit alles kan beginnen door elke dag een beetje Qi Gong aan je leven toe te voegen.

Ontvang nu een gratis Qi Gong les ter kennismaking

[fc id=’5′][/fc]

En vertel ons wat je er van vindt

 

[/spb_text_block] [/spb_column]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *