[spb_column col_sm=”9″ padding_horizontal=”0″ width=”3/4″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Geschreven door: Linda Bijtebier

Wat heeft jouw innerlijke stem jou te vertellen?

Stemmen. Wie heeft ze niet? Ze voeren de boventoon in je hoofd. Ze willen dat jij naar hen luistert. Soms wordt het dan heel druk in je hoofd, levert het een strijd op, je wordt er moe van en het kan zelfs voor hoofdpijn zorgen.

En waarover?

Waar gaat het over wat die stemmen je vertellen? Vaak nergens over. Oude zaken die je nog niet hebt losgelaten of vertrouwde overlevingsmechanismes die de ruimte niet willen geven aan het het NU. Terwijl NU echt het enige moment is van leven. Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat de stemmen in je hoofd niet de boventoon voeren?

Even voelen

Sluit je ogen en ga met je aandacht naar binnen. Dit moment: hoe voelt dat? Misschien voel je onrust of ben je  helemaal in de rust. Het kan allemaal en NU is het enige moment dat er is. Welke stem haalt je hier vandaan? Welke gedachte brengt je naar buiten?

Ego doet je stagneren

Je merkt dat je ego erg actief wordt als je naar binnen gaat. Jouw ego wil geen verandering, het wil niet dat je naar het gevoel gaat. Je ego wil dat je in het oude blijft hangen. Dat je stagneert.

Hoe kun jij je innerlijke stem horen?

Ga met je aandacht naar je hart. Als er vervelende gedachtes komen geef je hen een andere opdracht, bijvoorbeeld ‘volg even mijn adem’. Je gedachtes worden hier blij van. Ze mogen werken en krijgen een gerichte opdracht. Een opdracht waarmee ook jij rust kunt vinden en naar je hart kan gaan.

Visualisatie

Sluit je ogen en breng je aandacht naar binnen, je volgt je adem. Vervolgens ga je naar je hart. Stel je voor dat daar een deurtje tevoorschijn komt en nieuwsgierig stap je daar naar binnen. Vol verwondering, Wauw mijn hart! Voel daar wat er te voelen is, met nieuwsgierigheid. Misschien komt er een traantje, misschien voel je vreugde. Dat is allemaal oké. Laat je uitnodigen om ergens in je hart te gaan zitten. Stel je voor dat er een lekkere bank tevoorschijn komt. Neem plaats. Breng dan je aandacht naar je oren: wat hoor je allemaal, kan je het ritme van je hartslag horen? Vraag maar eens “hallo stem van mijn hart, hoe gaat het?” Vertrouw nu op de antwoorden die er komen. Je stem zal antwoord geven, misschien kort, 1 woord of een lang verhaal. Luister ernaar, neem het op in je oren, je gedachten en je hart. Stel de vragen waar je antwoord op wenst. Wees stil en luister aandachtig. Laat jezelf verrassen. Geniet ervan, word er blij van!

Altijd aanwezig

De stem van je hart is er altijd! En soms ben je het contact ermee kwijt. Weet dat je er steeds heen kan. Je bent er altijd welkom en deze innerlijke stem wijst je nooit af, heeft nooit een oordeel over jou of over je vragen. Je stem vindt jou gewoon super! In de stilte van je hart vind je het geluid van je innerlijke stem.

Wat vertelde jouw innerlijk stem jou?

Laat een bericht achter, we horen het graag

[/spb_text_block] [/spb_column]

Recommended Posts

1 Comment

  1. Hoi, wat er wordt beschreven in dit bericht doe ik al een tijdje op ongeveer deze manier. Ik ga rustig zitten en laat alles toe, ook de spanning in mijn lijf. Ik voel op een gegeven moment dat het rustig wordt in mij en dat er zich woordjes en zinnetjes aandienen. Ik schrijf dan op een kladblok wat er in me opkomt, zonder erbij na te denken, en verbaas me achteraf meestal over wat ik mezelf blijkbaar wil vertellen. Het voelt altijd troostend en bemoedigend. Met mijn gewone denkhoofd draai ik urenlang in cirkeltjes, maar op deze manier doorbreek ik mijn negatieve gedachten in een paar minuten, vaak op verrassende wijze.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *