[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”first last”]

Geschreven door: Linda Bijtebier

De 7 voordelen van online Qi Gong

Als je regelmatig last hebt van vage klachten, chronische pijn of vermoeidheid zijn er vele manieren om daar iets aan te doen. Ga je naar de dokter dan zal hij alleen jouw specifieke klacht behandelen. Met Qi Gong behandel je je hele lichaam en kan het zo zijn dat niet alleen je vermoeidheid verdwijnt, maar ook je pijn en andere klachten. Heb je geen tijd om naar een Qi Gong centrum te gaan dan kun je het tegenwoordig ook online leren.

Zet jezelf op de eerste plaats

Heb jij ook wel eens last van zware benen, steeds terugkerende rugpijn of ben je chronisch vermoeid en baal je dan van je gebrek aan mobiliteit? Het begint waarschijnlijk al in de loop van de dag en blijft enkele uren doorgaan, op je werk bijvoorbeeld, en als je thuis komt begint het opnieuw. Vooral met rugpijn heb je constant pijn. Misschien hoor je wel bij die mensen met chronische pijn die wanhopig zijn omdat niks helpt. Maar je hebt geen tijd om er aandacht aan te besteden want zodra je thuis komt roept het gezin: de kinderen hebben je aandacht of je hulp nodig. En dan is er waarschijnlijk ook nog een partner die aan je trekt. Dus neem je als noodoplossing maar gauw weer een pijnstiller. Of als je single bent heb je een buitenwereld die aan je trekt in de vorm van vrienden, familie of sociale verplichtingen. Of je hebt altijd maar een volgeboekte agenda – wellicht uit angst om alleen te zijn. Er zijn elke dag zoveel dingen gaande in je leven, dingen die gedaan moeten worden, dat je maar blijft doorrennen en jezelf volkomen vergeet. In plaats van jezelf voor de zoveelste keer af te vragen: ‘Pff, wanneer kom ik aan de beurt?’ is het beter om jezelf bovenaan je prioriteiten lijstje te gaan zetten en voor jezelf en jouw welzijn te gaan kiezen.

Luister naar je lichaam

Misschien heb je je altijd al aangetrokken gevoeld tot Qi Gong, maar had je nooit tijd en bleef je het daarom maar uitstellen om er mee te beginnen. Je had wel een boek over Qi Gong, maar met alleen maar een plaatje uit een boek kun je niet precies zien hoe je de bewegingen moet doen. Ook kun je niet horen hoe de ademhalingsoefening gaat of hoe je het geluid precies moet maken dat bij de oefening hoort. Of misschien heb je nog ergens een dvd in de kast liggen met Qi Gong oefeningen. Alleen je dvd speler werkt ondertussen niet meer en je kunt ook geen feedback vragen of vragen stellen aan de trainer. Of je hebt ooit wel eens een training gevolgd, maar het is moeilijk om al die oefeningen te onthouden, waardoor je er weer mee gestopt bent. Of je begint er niet aan omdat je een hekel hebt aan groepslessen. Als het nu online was … Maar misschien denk je dat Qi Gong niet online kan worden geleerd. En zo gaat week na week voorbij en gebeurt er weinig. De pijnstillers, met hun bijwerkingen, helpen niet echt. De chronische pijn en vermoeidheid blijven, het lichaam roept en er wordt niet naar geluisterd.

Online Qi Gong

Soms heb je thuis even tijd en denk je: Ik zou nu wel een oefening willen doen, maar dan sta je daar ook maar alleen. Alle meldingen die op je telefoon binnenkomen trekken aan je en verstoren je en zorgen ervoor dat je er weer niet aan toe komt. Ik had dat ook en ben daarom gaan onderzoeken of het geven van online Qi Gong mogelijk was. Na een korte testperiode ontdekte ik dat online leren verbazingwekkend goed werkt voor Qi Gong. Het mooie is dat je het overal kunt doen als je even een paar minuten tijd hebt, want je kunt de oefeningen overal en direct samen met je online trainer meedoen. Op je telefoon, je computer, laptop, tablet, enzovoort. In de lunchpauze, op vakantie, als de kinderen even liggen te slapen. Je hoeft er niet speciaal een uur voor uit te trekken of naar een sportschool te gaan. Je kunt Qi Gong gewoon online beoefenen en gebruiken om te genezen van bijvoorbeeld depressie, pijn, angst, chronische vermoeidheid of andere gezondheidsproblemen.

Leren in je eigen tempo

Eigenlijk is online Qi Gong weer een beetje zoals het vroeger ook ging. Dan ging de leerling elke dag naar het huis of de tempel van de Qi Gong meester om daar de lessen te leren. Elke dag leerde de leerling weer wat meer en keek de meester hoe het ging en of zijn leerling klaar was om een stukje verder te gaan. Zo kun je online ook samen met je Qi Gong meester leren in je eigen tempo.

Lichamelijk vs emotioneel

Als je naar een dokter gaat en vertelt over je chronische rugpijn, zal de arts je een medicijn voorschrijven omdat hij denkt dat het een lichamelijk probleem is. Een Qi Gong meester zal echter aan een leerling met pijn vragen naar zijn of haar emotionele toestand, want het is gebleken dat de oorzaak van chronische pijn vaak niet vinden is totdat je je emotionele problemen aan gaat pakken.
Hoe werkt dat dan?
1 Emotionele energie is een vorm van Qi
2 Als je pijn hebt, dan is je Qi geblokkeerd
3 Als je Qi blokkeert of stagneert, dan wordt dat veroorzaakt door ofwel een teveel of een tekort aan Qi
4 Wanneer de blokkade wordt veroorzaakt door een teveel of tekort, dan is de oplossing de Qi weer vrij door het lichaam te laten circuleren
5 De beste manier om Qi door je lichaam te laten circuleren is met Qi Gong

Waarom zou je online gaan Qi Gongen?

Zie hieronder mijn 7 redenen:
1 Het versterkt je immuunsysteem
2 Het brengt rust in jezelf
3 Je krijgt meer energie
4 Je gewrichten worden soepeler
5 Je hoofd wordt leeg
6 Je wordt er gelukkiger van
7 Je gezondheid wordt beter

Gun jezelf de energie om van overleven naar écht leven te gaan.
Gun jezelf de online Qi Gong.
Wil jij ook meer rust in je leven en je gezondheid verbeteren? Dan kun je vanaf nu elke dag samen met mij online 20 minuten Qigongen.

Klik hier voor meer info.

 

[/spb_text_block]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *